perjantai 23. toukokuuta 2014

Lappeenrannan Vuoden työmatkapyöräilijäksi Annika Lönnroth

Vuoden työmatkapyöräilijöinä palkitut Reijo Kolehmainen, Annika Lönnroth ja Marko Mustikainen

Lappeenrantalaiset pyöräilyvaikuttajat valitsivat  Lappeenrannan Vuoden työmatkapyöräilijäksi 2014 luokanopettaja Annika Lönnrothin.    
Annikaa esittäneiden vetoomuksina olivat, että  "hän on omalla hyvällä esimerkillään kannustanut liikumaan muitakin työmatkat pyörällä. Hänen mielestään pyöräily on erittäin hyvää hyötyliikuntaa, antaa virkeyttä työpäivään ja hän on säästynyt kaikista flunssistakin tuon hyvää peruskuntoa antavan pyäräilyn ansiosta. Satoi tai paistoi, oli pakkasta vaikka 30 astetta, niin hän on mennyt pyörällä töihin. Ikinä hänellä ei ole ollut mitään hienoja polkupyöriä vaan vaatimaton polkupyöräkin on kelvannut hänelle. Ja omalla esimerkillään polkee pyöräilykypärä päässä. Siinä oppilaatkin oppii, että pyöräilykypärä pitää olla päässä, kun liikkuu pyöräillen. Ja harrastuksiinkin voi mennä pyörällä, eikä aina siten tarvitse olla autoa".

"Näillä valinnoilla halutaan tuoda esiin henkilöitä, jotka edistävät pyöräilyä pyöräilemällä itse ja toimimalla samalla toimimalla esimerkkinä muille. Kampanjalla halumme myös kannustaa ihmisiä lisäämään liikkumista ja samalla vähentävän autoilua työmatkaliikenteessä", sanoo valintaryhmän  pj. Juhani Sirkiä.  

Valtakunnallisella ja Lappeenrannan omalla paikallisella kampanjalla halutaan tuoda esiin pyöräilyn niin henkilöön itseensä kuin ympäristöönkin kohdistuvia positiivisia vaikutuksia. Ennen kaikkea pyöräily on hauskaa ja helppoa, kohottaa kuntoa sekä säästää ilmastoa ja on edullista.   Valitsijaraati totesi, että ehdokkaiden määrä ja laatu ilahduttaa joka vuosi ja osoittaa, että pyöräilevät työkaverit huomataan ja heitä arvostetaan.
Annika Lönnrothin ohella kunniamaininnan palkintoineen saivat vastaanottaa myös säännöllisesti työmatkansa UPM-Kymmenen tehtaille pyöräilevä Marko Mustikainen ja Lappeenrannan Energian toimitusjohtaja Reijo Kolehmainen, joka kuuluu kovin harvaan työmatkansa pyöräilevien yritysjohtajien joukkoon kaupungissamme.
Saimaan Latu ry:n puheenjohtaja Sulo Tuuliainen muistuttikin puheessaan, että työpaikkojen esimiehet ja työkunnosta vastaavat ovat jatkossa avainasemassa kun pyöräilyn  kulkutapaosuutta pyritään lisäämään kaupungissamme.
Valintaraadin puheenjohtaja Juhani Sirkiä on aktiivinen pyöräilijä


Vuoden työmatkapyöräilijää olivat tänäkin vuonna ehdottomassa  työkaverit, naapuri, ystävät tai kotiväki. Valitsijaraadin muodostivat Juhani Sirkiän (pj.) johdolla Saimaan Ladun edustajat Sulo Tuuliainen ja Tomi Lapinlampi. 

lauantai 10. toukokuuta 2014

Pyöräilyviikon avaus kokosi yhteen lähes 40 pyöräilijää

Valtakunnallinen pyöräilyviikko polkaistiin Lappeenrannassa käyntiin noin 40 pyöräilijän voimin. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Risto Kakkola piti Rakuunamäellä avauspuheen (muttei osallistunut itse pyöräilyyn), jonka jälkeen pyöräilimme poliisin saattamana Valtakadulle ja edelleen liikenneympyrän kautta Lauritsalaan. Lyhyen tauon jälkeen matka jatkui Lappeenrannan satamatorille.



 Pyöräilyviikko sai myös uuden tapahtuman: Lappeenrannan liikenneturvallisuustyöryhmä  kampanjoi ja tiedottaa   Armilankadulla tiistaina 13.5. klo 07:30 alkaen.

sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Valtakunnallinen pyöräilyviikko Lappeenrannassa

Lappeenranta on asettanut itselleen kunnianhimoisen tavoitteen: kaupunki alkaa tavoitella "Vuoden pyöräilykaupunki 2015"-titteliä.

Kampanja aloitetaan 10.5.2014 valtakunnallisen pyöräilyviikon merkeissä. Viikon ohjelma Lappeenrannassa on seuraava:


la 10.5. klo 10.00: Pyöräilykauden (ja pyöräilyviikon) avauspolkaisu "vauvasta vaariin". Lähtö tapahtuu Rakuunamäeltä Adolf  Ehnrootihin aukiolta, josta ajetaan yhtenä ryhmänä Valtakadulle. Matka jatkuu Lauritsalaan, josta kurvataan takaisin ja palataan rantaa pitkin Lappeenrannan satamatorille.

la 10.5.: Vuoden työmatkapyöräiijän ehdokaiden haku käynnistyy

ma 12.5. klo 18.00 Peruskuntolenkki maastopyöräilijöille Lentokentän voitelukopilta

ma 12.5. klo 16.00: Hulevesipyöräily

ti 13.5.: Pyörällä töihin , kouluun ja harrasteisiin -päivä

ke 14.5. klo 10.00Linnavuori, Taipalsaari (15 km) Satama

ke 14.5. klo 17.30:  Karhusjärven majalle. Riennon voitelukopilta

to 15.5. klo 08.00:  27. Viipurin pyöräily, lähtö kaupungintalon edestä

Lisäksi Intersport tarjoaa ilmaisen polkupyöräkatsastuksen koko pyöräilyviikon ajan (Snellmaninkatu 5).